BMW, 1 milyar euroluk yatırım için Macaristan'ı seçti

BMW, 1 milyar euroluk yatırım için Macaristan'ı seçti

BMW, 1 milyar euroluk yatırım için Macaristan'ı seçti
BMW, 1 milyar euroluk yatırım için Macaristan'ı seçti
BMW, Avrupa pazarındaki üretim kapasitesini arttırma planı kapsamında bir süredir planladığı yeni otomobil fabrikası yatırımı için Macaristan'da karar kıldı. 1 milyar euro bedele mal olacak fabrikada çoğunluğu elektrikli olmak üzere, senede 150 bin araç üretilebilecek. Toplam ihracatının yüzde 30'unu otomotiv endüstrisine borçlu olan Macaristan, BMW'nin yeni fabrikasıyla bu oranı yüzde 40'a çıkarabilecek. Ülkede Mercedes ve Audi'nin de fabrikaları bulunuyor.
BMW, uzun süredir beklenen elektrikli otomobil fabrikası için Macaristan'ı seçti. Böylelikle BMW, 2000 yılından bu yana ilk kez Avrupa'da fabrika açmış olacak. Bu, aynı zamanda BMW'nin dünya genelindeki 31. üretim ve montaj tesisi olacak.

Elektriklinin yanı sıra aynı üretim bandında içten yanmalı motorlara sahip araçların da üretileceği şekilde tasarlanan BMW'nin yeni fabrikasında yılda 150 bin araç imâl edilebilecek ve 1000 kişi fabrikada çalışacak.

Debrecen şehrinde kurulacak tesisle BMW, satışlarının yüzde 45'ini yaptığı Avrupa'daki üretim kapasitesini genişletmeyi planlıyor. Başkent Budapeşte'nin 230 kilometre doğusundaki fabrikanın maliyeti ise 1 milyar euro olacak. 

BMW'nin bu yatırımıyla Macaristan, otomotiv endüstrisinin Avrupa'daki cazibe merkezi olma pozisyonunu daha da güçlendirmiş olacak. Özellikle de lüks segment markaların Macaristan'ı tercih etmesi dikkat çekiyor

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekleriz.

Daha yeni Daha eski