Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Pompeo ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo ile bir araya geldi

Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Pompeo ile bir araya geldi
Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Pompeo ile bir araya geldi
Son dakika haberi... 51. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Singapur'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile bir araya geldi. Bu görüşme Türkiye ile ABD arasında yaşanan Rahip Brunson sonrası ABD'nin aldığı yaptırım kararlarının ardından yüz yüze yapılan ilk görüşme oldu. Görüşmenin ardından ABD Dışişleri, iki ülkenin sorunların çözümü için ortak çalışacağını söylerken Pompeo, "Yaptırımlar ciddi olduğumuzun göstergesi" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu ise görüşmenin yapıcı bir atmosferde geçtiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo'nun görüşmesi TSİ 07.30'da başladı.

ÇAVUŞOĞLU: SON DERECE YAPICI BİR GÖRÜŞME OLDU

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bir açıklama yaptı.
Bakan Çavuşoğlu şu şekilde konuştu:
"Biz Türkiye olarak sorunları diplomasi ve diyalogla çözmeyi arzu ettik, yaklaşımımız da böyle oldu. Tehdit dili ve yaptırımlarla sonuca varılmayacağını söyledik ve bugün de tekrarlandık. Bunun da anlaşıldığını düşünüyoruz.

Son derece yapıcı bir görüşme olduğuınu söyleyebilirim. Bir görüşmede bu krizlerin tamamının çözülmesi beklenemez. Ama yakın işbirliği içinde çalışmak konusunda mutabık kaldık. İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için, Münbiç ve İdlib dahil, hangi adımları atabiliriz bunları değerlendirdik."

POMPEO: YAPTIRIMLAR CİDDİ OLDUĞUMUZUN GÖSTERGESİ

ABD Dışişleri görüşmenin ardından iki bakanın yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiği ve iki ülkenin sorunların çözümü için ortak çalışacağı yönünde bir açıklama yaptı.

Reuters haber ajansı iki bakanın sorunların çözümü konusunda mutabık kaldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türk bakanlara uygulanan yaptırımların 'ciddi olduklarının göstergesi olduğunu' söyledi. Pompeo, "Brunson'un eve dönmesi gerekiyor, tıpkı Türk hükümeti tarafından tutulan diğer Amerikalılar gibi. Apaçık. Bu kişiler uzun süredir tutuluyorlar. Bunlar masum insanlar" şeklinde konuştu. 

Son olarak Singapur'da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos'ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz'da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekleriz.

Daha yeni Daha eski