Zamlara Darbe Toplantısı

Bakan Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıklıyor.

Zamlara Darbe Toplantısı
Zamlara Darbe Toplantısı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıklıyor. Bakan Albayrak, "Ekonomide oluşturulmak istenen olumsuz havaya izin verilmemiştir." dedi. Albayrak dev kampanyayı duyurdu ve " "Bu mücadeleye katılacak tüm firmalarımız, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını beyan etti" açıklamasında bulundu. Öte yandan Albayrak, "Yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak." müjdesini verdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kurdaki oynaklığın "yavaş yavaş geride kaldığına dikkat çekerek, "Kur farkının fiyatlarda yarattığı etkiyi azaltacağız" dedi.
Albayrak, enflasyonun düşürülmesine yönelik tedbirlerin yer aldığı "Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı"nı açıklarken, "Kurdaki oynaklık yavaş yavaş geride kalıyor. Kur farkının fiyatlarda yarattığı etkiyi azaltacağız. Eylül ayı enflasyon rakamları piyasa beklentilerinin de üzerinde gerçekleşti. Kurda volatilitenin azalmasıyla fiyatlarda rasyonelleşme ve normalleşmenin sağlanacağı bir döneme giriyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları şöyle;

"FİRMALAR YIL SONUNA KADAR YÜZDE 10 İNDİRİM UYGULAYACAK"

Ekonomide oluşturulmak istenen olumsuz havaya izin verilmemiştir.
Bugün açıklayacağımız programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacağız.
Spekülatif ataklar ağustos ve eylül ayı ile birlikte püskürtülmüştür.
Normalleşmenin sağlanacağı sürece giriyoruz.
Bugün kar artırma amacıyla yapılacak her girişim, yakın gelecekte daha büyük zararlara neden olacaktır.
Bu mücadele sonunda tüm Türkiye'nin kazanacağı bir mücadeledir.
Perakende alışverişte mücadeleye katılacak firmalar 3 ay boyunca en az yüzde 10 indirim uygulayacak.
Bugün kar artırma amacıyla yapılacak her girişim, yakın gelecekte daha büyük zararlara neden olacaktır.
Girdi maliyetlerini düşürecek, fiyatlarda oluşan hareketliliğin firmalarımızı zarara sokmayacak ve işsizliği artırmayacak bir program üzerinde çalıştık.
Bu mücadeleye katılacak tüm firmalarımız, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını beyan etti.

Yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak.

İşçi çıkarmalarının önü geçilmesi aşamasında işletmelerimize destek vereceğiz.

1 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırdığı kredilerde yüzde 10 indirim yapacak.

TOPLANTIDA KİMLER VAR?

Albayrak'ın Program'ı açıkladığı toplantıya SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Arıcan, BİST Genel Müdürü Murat Çetinkaya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve iş dünyasının bir çok ismi katıldı.

.

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekleriz.

Daha yeni Daha eski