132 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü!

132 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü!



Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde 123 yolcu ve 9 mürettebatı taşıyan uçak öğleden sonra düştü. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, enkaza derhal acil müdahale edilerek var gücüyle arama kurtarma çalışmalarına başlanması emrini verdi.

Çin'de China Eastern Havayolları'na ait, 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağı, ülkenin güneybatısındaki Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'nde düştü. Çin Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada, 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağının, Vucou şehrinin Tıng ilçesi kırsalında dağlık bölgeye düştüğü belirtildi.

HENÜZ CAN KAYBI BİLDİRİLMEDİ


Yünnan eyaletinin merkezi Kunming'den Guangdong eyaletinin merkezi Guangcou'ya giden "Boeing 737-800" tipi yolcu uçağı, 123 yolcu ve mürettebattan 9 kişi taşıyordu. Görgü tanıkları uçağının parçalandığını aktarırken henüz can kaybı bildirilmedi.

ÇİN LİDERİNDEN ACİL MÜDAHALE EMRİ


Kazanın ardından Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyon Başkanı Xi Jinping, China Eastern Airlines şirketine ait MU5735 sefer sayılı uçağının düştüğünü öğrendiğinde şok olduğunu söyledi. Xi, olaya derhal acil müdahale edilerek var gücüyle arama kurtarma çalışmalarına başlanması ve sonrasında gerekli bütün işlemlerin tam doğrulukla yerine getirilmesi emrini verdi. Xi, kazanın nedeninin belirlenmesi ve sivil havacılık sektörünün ve insanların yaşamının mutlak güvenliğinin sağlanması için sektörün güvenliğine ilişkin kontrollerin güçlendirilmesine yönelik derhal önlem alınmasını emretti.



--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak sondakika

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekleriz.

Daha yeni Daha eski