İngiltere'de 59 Yıl Sonra Bir İlk Yaşandı!

İngiltere'de 59 Yıl Sonra Bir İlk Yaşandı!



İngiltere Parlamentosu'nun 2022-2023 yeni yasama döneminin açılışı yapıldı. İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth, 59 yıl sonra ilk kez sağlık sorunları nedeniyle açılışa katılamadı. Kraliçe İkinci Elizabeth'in 3 bin pırlanta ile bezeli tacı parlamentonun açılış konuşması için yerleştirildi.

İngiltere`de parlamentonun açılışını sembolize eden geleneksel konuşmayı bu yıl sağlık sorunları nedeniyle katılamayan 96 yaşındaki Kraliçe İkinci Elizabeth`in yerine oğlu Galler Prensi Charles yaptı.

Kraliçenin genelikle mayıs ayında seçimlerin ardından parlamentonun resmi açılışını şimgeleyen konuşma öncesinde Prens Charles araba içerisinde parlamentoya geldi.

Kraliçenin 3 bin pırlantayla süslü tacı ve diğer önemli törensel aksesuarlar Buckhingham Sarayı`nın en üst düzey yetkiilileri tarafından ayrı arabalarla parlamentoya taşındı ve tören bitiminde saraya geri götürüldü.

Kraliçe Elizabeth’in oturması gereken yere temsilen tacı yerleştirildi.
Buckingham Sarayı, "Kraliçe, epizodik hareketlilik sorunları yaşamaya devam ediyor ve doktorlarına danışarak, istemeyerek parlamentonun açılışına katılmamaya karar verdi" bildirisinde bulunmuştu.

Kraliçe Elizabeth en son 1963 yılında bu törene katılamamıştı.
Annesinin yokluğunda Kraliçe`nin konuşmasını okuyan Prens Charles annesinin tacına bakarken duygusal görünüyordu.



--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekleriz.

Daha yeni Daha eski