Ankara'da sel: Yolcuları kepçe kurtardı

Ankara'da sel: Yolcuları kepçe kurtardı



Başkent'te öğle saatlerinde başlayan sağanak ile dolu sele neden oldu. Yollar göle dönerken bir minibüste ve OSTİM'de mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı.

Yağış nedeniyle Etimesgut İstasyon Caddesi üzerinde yoğun su birikintileri meydana geldi, bazı araçların yolda kaldığı görüldü.

Cadde üzerindeki dükkanların su baskınlarına karşı önlem almaya çalıştı, yoldaki vatandaşlar da ıslanmamak için otobüs duraklarına sığındı.

Biriken yağmur suları, rögarların da taşmasına neden olurken, araç yollarındaki su, kaldırımların seviyesine ulaştı.

Yolcuları kepçe kurtardı


Aniden bastıran sağanak sebebiyle araçlar hareket etmekte zorlanırken, dolmuşta mahsur kalan yolcuları kepçe kurtardı. Yer yer oluşan su birikintileri sebebiyle yolda yürüyemeyen vatandaşalar da araçların üzerine çıktı. 

İvedik'te bir iş yerinde 10 kişi mahsur kaldı


Yenimahalle ilçesi İvedik OSB'de sağanak yağış sonucu bir çok işleri ve araç sular altında kaldı. Bir işyerinde 10 kişi mahsur kaldı.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. Belediye ekipleri su basan alanları temizlemek için çalışma başlattı.

Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle Sincan ve Çankaya ilçelerinde de benzer görüntüler ortaya çıktı.

Ankara Valiliği uyarmıştı


Ankara Valiliği, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından kuvvetli sağanak beklendiğini duyurmuştu.

Valilik açıklamasında, şu ifadelerine yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre, 7 Haziran Salı günü ilimiz genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." 

 


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekleriz.

Daha yeni Daha eski