FED faizi en yüksek seviyeye çıkardı

FED faizi 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı! Altın için çarpıcı tahmin - FED Çıldırdı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 50 baz puan artırarak 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,25-4,50 aralığına yükseltti. Uzman Ekonomist Belgin Maviş altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminde bulundu.
FED faizi 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Altın için çarpıcı tahmin
ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, yılın son toplantısında faizi 50 baz puan artırdı. Fed, politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı.
BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminde bulundu.
Maviş milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Beklentim dahilindeydi. Ancak Fed’in bundan sonra yavaşlayabilme sinyali olabileceğini düşünen taraftayım. Faiz adımlarında enflasyonda kalıcı düşüşü görene kadar vazgeçmeyecek. Biraz daha resesyonun kıyısında gezindiğinin farkında. Bu anlamında büyüme tahminlerindeki revizelere baktığımızda biraz daha temkinli yavaşlayan bir Fed görebiliriz.
Fonlama faiz oranı yüzde 4.25 ile yüzde 4.50 oranına çekildi. Burada piyasalardaki beklentiler politika faizinin yüzde 5’ler seviyesine yükselteceği ancak bunun için aceleci olmayacağını veri odaklı olacağını hatırlatalım.
2023 büyüme tahmininin yüzde 1.2’den yüzde 0.5’e çekti. Bu bize şunu gösteriyor. 2022’yi bir şekilde kapatacak. 2023 yılındaki belirsizliklerden çekiniyor. Büyüme değil enflasyon odaklı olacağım mesajı veriyor. Enflasyonda kalıcı düşüşü görmeden de faiz adımlarını azaltmayacaktır. Bunun fiyatlamasını da tahvil tarafında görüyoruz. Aynı zamanda 2024 yılı büyüme tahminini de yüzde 1.7’den 1.6’ya indirmesi 2023 ve 2024 için temkinli olumsuzluklara hazırlıklı olabilecek bir grafik çizmeye çalışıyor.
2025 yılı büyüme rakamı için de yüzde 1.8’de koruması bile 2023 ve 2024 yıllarında Fed’in enflasyonla mücadelede sıkı duruşunu devam ettireceğini ve enflasyon odaklı olacağını teyit ediyor.

‘ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ GÖRÜLMEDİKÇE YÜZDE 5 SEVİYESİ İHTİMAL’

Fed’in 2023 beklentileri 5.1’e çıktı. Petrol tarafında ya da dünya genelinde bir olumsuzluk olmadığı taktirde Fed’in ileriye dönük projeksiyonlarında fonlama faiz oranı yüzde 5 seviyesinde tutuluyordu. Fed’in önem verdiği çekirdek enflasyonda kalıcı düşüşler görülmediği için fonlama faizinde yüzde 5’in üzerine çıkabilme ihtimalini olasılıklar içerisine eklememiz gerekiyor.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ABD ENFLASYONUNDA DÜŞÜŞÜN DEVAMINI BEKLİYOR MUSUNUZ?

Bunu söylemek için erken, petrol fiyatlamaları önemli, 2023-2024 bandında petrol fiyatları önemli, özellikle Rusya, Ukrayna savaşı ve petrol üreten ülkelerin üretimi kısabilme olasılıkları benim tahmin yapmamı uzakta tutuyor. Tüm olasılıklara karşı Fed işi sıkı tutmak zorunda kalacak. Enflasyon 5 aydır gerileme içerisinde ama üretici maliyetlerin konusunda beklenilen noktanın uzağında.

ALTIN FİYATLARIYLA İLGİLİ ÖNGÖRÜNÜZ NEDİR?

Ons fiyatlamasına baktığımızda şu anda 1801 dolar seviyesini görüyoruz. Bugün içerisinde 1796 dolara kadar bir geri çekilme hareketi görmüştü. Ons altın 1813 doları gördükten sonra 1800’ler seviyesine gerilediğini görüyoruz. Ons tarafında hareketlerin net bir şekilde başladığını teyit etmek için 1830 doların geçilmesi gerekiyor ki ikinci etap olan 1900’e doğru hareketi görebilelim. Genel anlamda daha önceki zirve seviyesi 2080 dolar seviyesiydi. Her zaman teknik anlamda baktığımızda göstergelerin zirve seviyesini bir kez daha test ettiğini biliriz. Hedef 2080 dolar seviyesi olmakla birlikte öncelikle geçilmesi gereken seviye 1830 dolardır. Bu seviye kalıcı olarak geçilmeden altındaki hareketler bir bant hareketi olarak sınırlı kalacaktır.
Altın 2023’te gözde yatırım aracı olacak. Hem emtia gömleğimi giyecek hem de güvenli liman efektiyle karşımızda olacak.
Dolar endeksinde Fed kararı öncesinde 103.053, en yüksek ise 104.013’ler seviyesi görüldü. Fed kararı sonrası 103.057’ler seviyesinde bir fiyatlama görüyoruz. Dolarda özellikle 105.070 seviyesi aşılmadığı sürece bir geri çekilme sürecine gireceğimiz. Aşağıda özellikle 103 seviyesinin önemli bir destek olacağını, 103-105 bandında bir hareket göreceğimizi söyleyebiliriz.”
FED faizi en yüksek seviyeye çıkardı
FED faizler



------------------
Haber (Elazığ Haber) | Google SEO (akblog.net)

1 Yorumlar

Yorumlarınızı bekleriz.

  1. FED faizi 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı! Altın için çarpıcı tahminler
    ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 50 baz puan artırarak 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,25-4,50 aralığına yükseltti. Uzman Ekonomist Belgin Maviş altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminde bulundu.
    FED faizi 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Altın için çarpıcı tahmin
    ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, yılın son toplantısında faizi 50 baz puan artırdı. Fed, politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski