Başkent Kiev'de 2 büyük saldırı gerçekleşti!

Başkent Kiev'de 2 büyük saldırı gerçekleşti!



Rusya-Ukrayna savaşının 19. gününde Başkent Kiev'de bugün 2 büyük saldırı gerçekleşti. Sabah saatlerinde apartmana düzenlenen saldırıda 2 kişi yaşamını yitirirken, bölgede bir seyir füzesinin parçasının düşmesi sonucu patlama gerçekleşti. Patlamada en az 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Tüm dünya, 19 gündür Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'dan gelecek haberlere kilitlenmiş durumda. Bugün gerçekleşen 4. müzakereden de barış kararı çıkmadı, gözler yarına ertelenen görüşmelere kilitlendi. Müzakereler sürerken bir yandan saldırılar da tüm şiddetiyle devam ediyor.

SİVİLLERİ HEDEF ALDILAR


Rus güçleri, bugün başkent Kiev'i vurdu. Başkentteki Obolon'da, sabah erken saatlerde bir apartmana düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Apartman enkaza döndü, kurtarma ekipleri yardım için seferber oldu.

SEYİR FÜZESİNİN PARÇASI DÜŞTÜ


Bu saldırının ardından Kiev'deki Kurunevka bölgesine bir seyir füzesinin parçasının düşmesi sonucu patlama gerçekleşti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, patlamada en az 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Patlama nedeniyle bölgedeki evlerde ve araçlarda ağır hasar oluştu.

DONETSK SALDIRISINDA EN AZ 20 KİŞİ ÖLDÜ


Öte yandan Donetsk'teki sözde ayrılıkçı yönetimin yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Donetsk'e Ukrayna güçleri tarafından fırlatıldığı ileri sürülen Toçka-U füzesinin yönetim binası üzerinde hava savunma sistemi tarafından imha edildiği belirtildi. Açıklamada, "İlk belirlemelere göre, füze parçalarının düşmesi sonucu meydana gelen patlamalarda şehir merkezindeki banka önünde sırada bekleyen sivillerden, aralarında çocukların da bulunduğu en az 20 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı" ifadesi kullanıldı.

--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak:Sondakika

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekleriz.

Daha yeni Daha eski