Zelenskiy: "Her Ukraynalının evini yeniden yapacağız"

Zelenskiy: "Her Ukraynalının evini yeniden yapacağız"



Ukrayna Devlet Başkanı, Youtube üzerinden yayınladığı video mesajında, Ukraynalıları direnmeye çağırdı.


Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Youtube üzerinden yayınladığı yeni bir videoda, Rusya’nın taarruzu karşısında Ukraynalıları “direnmeye ve mücadele etmeye” çağırdı.

Zelenskiy, “sivilleri hedef alan Rus bombardımanından üzüntü duyduğunu ve ülkenin yeniden inşa edileceğini” belirtti.

Zelenskiy, bir sokakta, kamera karşısında, “Sevgili Ukraynalılar, sevgili Ukraynalı kadınlar, hava güzel ama Kiev üzerinde ve ülkemizdeki birçok şehir üzerinde bu açık gökyüzünü neredeyse hiç fark edemiyoruz. Şehirler sakin ama bu görüntüden ibaret. Rus uçakları tepemizde uçuyor. Ukrayna Silahları Kuvvetleri direniyor” diyor.

Ukrayna Devlet Başkanı, “Rus saldırganlar, altyapımızı imha etmeyi sürdürüyor. Ama bilin ki her Ukraynalının evini yeniden yapacağız. Ben savaşın bitmesinden sonra bunu hemen yapabileceğimize inanıyorum. Bütün dünyanın yardımından yararlanabileceğiz, bunun için özel bir fon oluşturmaktayız” diye ekliyor.

Zelenskiy, daha sonra video mesajında, “çok zor” geçen Rusya ile görüşmelere değiniyor ve “Bütün bunlar tartışılmakta. Sizleri haberdar edeceğiz” diyor.

“Ülkenin geleceğini de düşünmek zorundayız” diyen Zelenskiy, “Ülkeyi işler durumda tutmak için çalışabilecek olanları çalışmaya” çağırıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı, son olarak, “Bu zor koşullarda mümkün olduğunca ülkemizin ekonomisini yenileyeceğiz. Güvenlik koşulları elverdiği ölçüde hayat kentlerde yeniden başlamalı. Ukrayna’nın yenilenmeye başlaması için çalışabilecek durumda olan eczaneler, mağazalar yeniden açılmalı. Çalışabilecek durumda olan herkes çalışmalı” diyor.

--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekleriz.

Daha yeni Daha eski